Debat og politik

Venstre politikere: Behov for opgør med reguleringsbyrden

Torsten Laksafoss Holbek (europaparlamentskandidat), Thorbern Alexander Klingert (europaparlamentskandidat), Rasmus Brandstrup Larsen (Byrådsmedlem Holbæk Kommune) og Louise Elholm (medlem af Folketinget).

Debatindlæg af Torsten Laksafoss Holbek (europaparlamentskandidat), Thorbern Alexander Klingert (europaparlamentskandidat), Rasmus Brandstrup Larsen (Byrådsmedlem Holbæk Kommune) og Louise Elholm (medlem af Folketinget). 

En ting står lysende klart når man som europaparlamentskandidat, byrådsmedlem eller folketingsmedlem møder virksomhederne og taler om EU. Reguleringsbyrden er simpelthen blevet for tung. Både hvad angår regulering fra EU, men også problemer med urimeligt lange behandlingstider fra dansk side. Det går ud over innovationslysten, konkurrenceevnen og den grønne virkelyst for danske virksomheder.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at EU og det indre marked har skabt vækst og velstand for danske borgere og virksomheder. Men når Dansk Industri melder, at tre ud af fire danske virksomheder oplever, at mængden  af rapporteringskrav og administrative byrder er kraftigt stigende eller stigende, har vi et problem. Desværre går det også udover de mange danske virksomheder, som vil søsætte nye grønne teknologier eller bare udvide deres bæredygtige produktion. Hvis vi skal gøre os forhåbninger om at fastholde virksomheder, arbejdspladser og innovation i Europa er det helt afgørende, at vi får reduceret mængden af unødvendig lovgivning fra EU.         

Lige præcis det kan det kommende danske EU-formandskab med fordel sætte på dagsordenen i Bruxelles. Sammen med ligesindede lande er der her en enestående mulighed for at tage et opgør med reguleringsbyrden.

Derudover skal vi tage et opgør med dansk overimplementering af EU-regler. Og heldigvis har erhvervslivet sat den udfordring på dagsordenen herhjemme. For det nytter ikke noget, at Danmark følger reglerne nidkært, når vi alt for ofte ser, at andre EU-lande ikke gør det. Det stiller danske virksomheder dårligere på det europæiske marked. Derfor foreslår Venstre, at vi får en ny kommissær for håndhævelse så vi sikrer, at alle følger reglerne ensartet i Europa.

Det arbejde kan passende starte lige så snart de nyvalgte parlamentarikere, er på plads efter EP-valget d. 9. juni. 

Kommentarer