Samfund

Stormen: Havet har opslugt ikoniske fiskerhuse på havnefronten i Rødvig.

Vandmasserne har opslugt de velkendte fiskerhuse på Rødbyhavn.

Fredagens tiltagende storm har hærget det sydøstlige Sjælland og sydøstlige Jylland i en grad, der ikke er set i over hundrede år. Langs kysterne er der allerede fredag eftermiddag opstået uoprettelige skader, og ifølge DMI vil stormen tage yderligere tili styrke og først kulminere natten til lørdag.

I Rødvig på Stevns er det gået særligt hårdt ud over de røde fiskerhuse på havnefronten, hvor den høje vandstand og kraftige blæst har revet fundamentet væk. På få timer har den kraftige vind og vandmasserne jævnet de velkendte røde fiskerhuse på havnefronten i Rødvig.

Steen Sørensen, der er direktør for Stevns Klint Experience fortæller, at fiskerhusene bliver brugt af fiskere til at opbevare udstyr, og at husene bliver betragtet som et vartegn for byens havn.

– De har været der i mange år og skabt et miljø omkring havnen. De er ikoniske for havnen, udtaler han til TV2 Øst.

– Der var et meget stort hegn foran husene, som skulle forhindre bølgerne i at bryde ind, men det knækkede her til formiddag. Så det betyder, at husene nu bare skyller væk.

Nyheden, om at fiskerhusene er gået tabt, bliver også modtaget med ærgrelse os turistforeningen VisitSydsjælland-Møn.

– Det er en skam og et stort tab, at de ikoniske røde fiskerhytter i Rødvig havn er blevet offer for en storm i en skala som denne. Det er en attraktion, der risikerer at gå tabt. 

– Vi håber, at man i lokalmiljøet kan gå sammen om at genoprette husene, når vinden har lagt sig, siger Oliver Perry, der er presse- og kommunikationsansvarlig hos VisitSydsjælland-Møn.

Havne med fiskehusene har været et velkendt billede i markedsføringen af Rødvig hos VisitSydsjælland-Møn: Arkivfoto:

Kommentarer