Ny skybrudssikring indviet i Vallensbæk
Vallensbæk Kommune og HOFOR har indviet Parkbåndet i Vallensbæk. Parkbåndet skal være med til at sikre Vallensbæk ved fremtidige skybrud og bliver samtidig et nyt grønt åndehul for beboerne.
Tirsdag den 19 september kunne borgmester i Vallensbæk, Henrik Rasmussen, klippe snoren og indvie det nye og grønne Parkbåndet. Området er etableret i tæt samarbejde mellem Vallensbæk Kommune Hovedstadsområdets Forsyningsselskab HOFOR og områdets beboere med det fælles mål at skabe et rekreativt, grønt område med bassiner, der kan rumme store mængder vand, den dag et kraftigt skybrud rammer Vallensbæk.
– Mange af jer har været involveret, og nu er arbejdet færdigt, og det er bare rigtig dejligt. Over 60.000 planter er sat her i området, og lige i dag er bassinerne nogenlunde tørre, og heldigvis for det, sagde borgmester Henrik Rasmussen.
Han mindede også de mange fremmødte borgere om sommeren 2023, der skiftevis var meget tør og meget våd, og at det sætter to streger under nødvendigheden i at etablere mere skybrudsskikring.
Når himlen åbner sig
Bestyrelsesformand i HOFOR, Susanne Juhl, fremhævede i sin tale også de vandtekniske detaljer ved Parkbåndet. For selv efter et kraftigt skybrud vil borgerne i Vallensbæk fortsat kunne færdes her og gå ture med hunden. Bassinerne bliver nemlig kun fyldt til en vis grænse, inden det bliver ledt videre til Tueholm- og Vallensbæk Søer, hvor der er plads til endnu mere skybrudsvand, forklarede hun.
– Parkbåndet er et af de projekter, vi er rigtig stolte af i HOFOR. Og det er vi, fordi det er et skoleeksempel på, hvordan løsningerne over og under jorden er tænkt nøje sammen, så de skaber værdi på flere planer – både det vandtekniske og det rekreative, sagde Susanne Juhl, bestyrelsesformand i HOFOR, inden hun rundede af:
– Jeg er sikker på, at Parkbåndet også kan tjene til inspiration for andre kommuner. Og I skal ikke blive overraskede, hvis I skulle få besøg fra udlandet.
Om Parkbåndet
- Hele Parkbåndet – lige fra Løkkekrogen til Vallensbæksvej – er anlagt efter Vild Med Vilje-princippet med over 30 hjemmehørende arter, så den bynære natur bliver endnu rigere og mere mangfoldig.
- Foruden grøn beplantning er der etableret stier, som er farbare for alle borgere – også for kørestolsbrugere, rollatorbrugere og for barnevogne.
- Langs stien er der sat bænke op med tilhørende affaldsspande. Og fire steder langs Parkbåndet er der ført en sti på tværs af bassinerne for at anspore til aktivitet og leg på begge sider af bassinerne.
Kommentarer